Sidste skud på stammen indenfor bæredygtighed skulle efter sigende være hydroponisk dyrking af bl.a. grøntsager. Hydro hvad for noget tænker du sikkert?
Hydroponisk dyrkning vil kort og godt sige, at man dyrker sine egne krydderurter og grøntsager uden jord. Det er derimod vandet, ilten og næringsstofferne, som får planterne til at vokse. Hvor det normalt kan tage lang tid at vokse, kan en basilikumsplante, som er dyrket hydroponisk, vokse sig mellemstor på kun en uges tid. Det er imponerende
På DMJX i Aarhus Nord har vi indrettet os i skolens kælder med et lille ‘laboratorie’, hvor vi har plads til dyrkning. Vi synes, det er ret cool at være med til at dyrke nogle grøntsager og krydderurter, som bliver brugt i den daglige madlavning.
Grunden til, at hydroponisk dyrkning er bæredygtigt er, at når man selv dyrker sparer man transport, og som bonus er de økologiske. Det er vi vilde med i Grab’N Go, for vi vil gerne være med til at gå forrest i at afprøve nye tiltag af i bæredygtighedens tegn.